Dezvoltarea blogosferei

De la prima şedinţa a blogerilor din Moldova a trecut aproape 5 luni, cred ca este timpul să vedem ce s-a schimbat in blogosfera din Moldova.

După cum am promis peste cateva zile după off-line am procurat domeniul www.blogosfera.md care reprezinta blogerii din Moldova, la inceput a fost instalat pe domeniul principal blogul blogosferei care mai târziu a fost mutat pe un sobdomeniu nou.

În prezent la adresa principală se află un mic directoriu de bloguri catalogate după categorii, de asemeni putem găsi statistici despre numărul de bloguri înregistrate şi numărul titlurilor publicate de blogerii din Moldova.

Atât pentru ultimile bloguri cât şi pentru ultimile titluri aparute s-a facut câte un feed pentru a permite blogerilor să fie la curent cu noile titluri publicate şi bloguri inregistrat.

Update pentru posturile publicate de blogeri se face o dată pe oră,  în cazul că numarul de titluri şi bloguri va creşte considerabil se va schimba şi frecfenţa update-lui.

De asemnei există şi arhiva posturilor publicate după an, lună, zi.

Fiecare blog adăugat este însoţit de catre un thumbnails al blogului şi valoare Google page ranck, aceste două facilităţi se reînoiesc o dată pe lună. (cred că e normal, poate chiar prea puţin)

Lista de dicuţie a blogerilor din Moldova este deschisă şi sunt aşteptaţi şi alţi blogeri să se alature pentru a discuta despreblogosfera din Moldova.

Pentru a uşura căutare informaţiei prin blogurile înregistrate am adăugat un mic motor de căutare de la Google

Dacă tragem o linie acestea sunt schimbările majore pe care lea suferit blogosfera din moldova în ultimele luni.

Mai sunt foarte multe lucruri de făcut dar este nevoie şi de implicarea blogerilor pentru a rezolva, adauga careva facilităţi necesare blogerilor din Moldova

1. Avem nevoie de un logoul, la moment avem 3 încercari (1 Mihai Moscovici) (2 Alexandru Culiuc) (3 Vladislav Namaşco) dar din păcate nici unul încă nu a fost stabilit

2.  Rog ca blogerii FJŞC a USM şi greşim să artragă atenţie la greşelile gramaticale şi explimare, de asemni să contribuie la traducerea interfeţei în limba rusă.

3.  Nişte fete şi băieţi care o duc mai bine cu designul să se gandească la o interfată mai plăcută a blogosferii.

4.  Blogerii să vină cu idei despre ce facilităţi care doresc să apară unele au fost deja implementate.

5.  Alte fete şi băieţi sau tot aceeaşi care o duc bine cu programarea web (PHP/MySQL) sunt bine veniţi.

6. Oricare bloger poate să contribuie la dezvoltarea blogosferei, principalul este dorinţa şi un pic de timp, deci asteptam ca implicarea din partea blogerilor să apară cât mai curând.

10 comments

 1. Multumesc pentru eforturile care le depuneti de a uni toti blogerii din Moldova.

  Vreau sa va rog sa adaugati la blogosfera o categorie Religia

  Cand este nevoie sa invatam toti impreuna ceva bun despre blogging, pot sa va ajut in privinta unei incaperi cu computere, proiector si internet ca sa poata merge bine procesul de invatare. Doar sa-mi spuneti din timp ca sa putem planifica, pentru ca fiind preot si invatator al Cuvantului lui Dumezeu merg des sa predau la diferite seminare teologice.

  Dumnezeu sa va binecuvinteze!

 2. Спасибо, Valeriu, за работу!

  Если бы я не нашел по логам своего счетчика, что на мой сайт зашли с blogosfera.md я бы точно открыл бы подобный сайт, так его не хватало 🙂 Нужна, нужна нашим блогерам поддержка. Как и всему молднету.

  Я конечно не понял кто такой “logoul” 🙂 , но думаю я могу быть полезен.

  Am dexteritate în:
  – отличный русский язык
  – SEO, SMO
  – web-design, usability
  – wordpress codex + CSS integration + plugins и прочая фигня
  – идеи по развитию молдоблогосферы
  – и еще чего-то точно завалялось

  Так что пока у меня есть dorinţa можно подумать что-то по этому поводу.

 3. mersi pentru sustinere

  sunt mult mai multe categorii prezente decat se vad la prima vedere pe site, pur si simplu daca nu exista nici un blog in aceasta categorie ea nu apare pe site
  mai jos gasiti lista categoriilor disponibile pe blogosfera
  Administratie locala
  Afaceri
  Arta si Cultura
  Auto Moto
  Societate
  Ecologie
  Corporative
  Entertainment
  Foto
  Hobby
  Job
  Juridic
  Lifestyle
  Mass-media
  Personale
  Politica
  Publicitate
  Religie
  Sanatate
  Hi-Tech
  Sport
  Stiinta
  Turism
  Divertisment

  Dupa cum se vede este si categoria religie

 4. Cred ca la categoria “Ultimile posturi adaugate” ar trebui să afişaţi mai multe posturi pe prima pagină, poate chiar grupate dupa dată şi evidenţiate cele mai vizitate posturi, ca de exemplu pe http://news.yam.ro/

 5. Am adaugat blogul meu in blogosfera la personale dar nu il gasesc in lista blogurilor.
  Imi explica cineva ce am facut gresit?

 6. to: Irina
  Cu pietre in mine 🙂 am fost bolnav zilele trecute si deci nu am avut posibilitatea sa aprob sau resping blogurile care au parvenit in acele zile, acum ma simt mai bine si revenim la normal 🙂 Blogul tau poate fi gasit la urmatoarea adresa

  In principiu nu ai gresit nimic unica problema ca nu ai scris descriere la blog

Comments are closed.